June 1, 2024

Oeps, die pagina bestaat niet! Zo maak je een Showit “404 Niet Gevonden” pagina.

Je kent het wel: je klikt op een link en bam! “Oeps, deze pagina bestaat niet!”. Dit is precies waar we het vandaag over hebben. Showit maakt het supermakkelijk om deze pagina aan te passen, maar veel mensen laten dit links liggen. Waarom zou je het doen? Nou, hoe dan ook, de persoon die op de link klikt, komt niet op de pagina die hij zoekt, toch? Dus waarom zou het dan uitmaken…

Waarom zou je je “Niet Gevonden” pagina aanpassen?

Als mensen op je website terechtkomen en op een “pagina niet gevonden” -melding stuiten, is de kans groot dat ze snel je site verlaten omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Het doel van de website-game is om mensen op je site te houden. Als ze op een standaard “pagina niet gevonden” -pagina terechtkomen, zullen ze waarschijnlijk gewoon weggaan. Maar als je deze pagina aanpast, kun je ze misschien toch vasthouden – woohoo!

“Maar ik heb geen kapotte links op mijn website!”

Misschien niet, als je je website goed hebt bekeken, zou je er eigenlijk geen moeten hebben. Maar hier is de valkuil voor veel van ons ondernemers: als je veel links plaatst op het internet (bijvoorbeeld als je Pinterest of een andere vorm van sociale media gebruikt voor je bedrijf), dan zul je ergens wel wat foute links hebben. De kans is groot dat er op een gegeven moment mensen op je site terechtkomen op een “niet gevonden” -pagina.

Hoe dan ook, het kost niet veel moeite om je “niet gevonden” -pagina te verbeteren, zodat bezoekers misschien wel blijven hangen, dus je zou het zeker moeten doen!

Wat moet je op je aangepaste “Niet Gevonden” pagina zetten?

Momenteel zal je website zeer waarschijnlijk de standaard “pagina niet gevonden” hebben.

Het biedt niet veel informatie, slechts een “probeer opnieuw” en een “terug naar onze homepage”. Zodra mensen de fout zien, zullen ze waarschijnlijk weggaan. Deze standaard “niet gevonden” -pagina is eigenlijk vrij handig, en beter dan helemaal niets te hebben, maar er is een heleboel wat we kunnen doen om het te verbeteren en mensen op onze website te houden, zoals:

Voeg een opvallende koptekst toe In plaats van alleen “404 PAGINA NIET GEVONDEN” te zeggen.

Als een bezoeker dit ziet, is de kans groot dat hij weg is voordat hij de rest van de pagina leest. Probeer iets menselijker en persoonlijker te gebruiken, dit zal de aandacht van je bezoekers trekken en hen meer laten lezen. Enkele ideeën zijn: “Oei! Je bent misschien verdwaald, maar ga nog niet weg!” “Woops, we kunnen de pagina die je zoekt niet vinden, maar blijf hangen…” “Hé! Je bent op een pagina terechtgekomen die niet bestaat (sorry!), maar bekijk dit…”

Voeg een zoekbalk toe.

Ik voeg graag een zoekbalk toe aan deze pagina, zodat bezoekers kunnen zoeken naar wat ze in de eerste plaats kwamen zien! Je kunt hiervoor het zoekbalk blok gebruiken. Ik raad ook aan om iets te schrijven als “Gebruik de zoekbalk hieronder of de hoofdnavigatie bovenaan om te vinden wat je zoekt!”

Voeg een contactformulier toe

“Kan je nog steeds niet vinden wat je zoekt, maar wil je contact opnemen?”. Voeg onderaan je pagina een contactformulier toe zodat mensen contact met je kunnen opnemen als ze dat willen. En geloof me hierin, het werkt! Ik heb bezoekers gehad die contact met me opnamen via het contactformulier op mijn 404-pagina.

Alles wat je denkt dat bezoekers kan interesseren.

Je kunt echt alles aan deze pagina toevoegen waarvan je denkt dat het je bezoekers zal vasthouden. Misschien een opt-in? Een Over Mij-sectie? Een carrousel van je best verkochte producten? Wat je ook denkt, alles kan van toepassing zijn!

Hou je huisstijl aan.

Vergeet niet om deze pagina ook op de huisstijl te houden. Voeg je logo en eventuele afbeeldingen toe, besteed wat aandacht aan het ontwerp van deze pagina. Zorg er wel voor dat je het niet overvol maakt, houd de zoekbalk en de navigatie duidelijk zodat ze door je site kunnen klikken en de pagina kunnen vinden die ze zochten.

Hoe stel je de aangepaste 404 / Niet-Gevonden pagina in?

Het is super eenvoudig! Ga gewoon naar je Showit-site en voeg een nieuwe lege pagina toe.

Een 404-pagina maken voor sites zonder blog in Showit

Heb je een Showit-website zonder blog? Dan kun je eenvoudig een 404-pagina maken om bezoekers te helpen die op een ongeldige link terechtkomen. Volg deze stappen:

  1. Voeg een nieuwe lege pagina toe: Ga in je Showit-dashboard naar de pagina-editor en klik op de knop “Nieuwe pagina toevoegen”. Kies voor “Lege pagina” en voeg deze toe aan je site.
  2. Naam de pagina “404”: Geef de nieuwe pagina de naam “404”. Dit is cruciaal, want Showit herkent deze naam automatisch als de 404-foutpagina.
  3. Publiceer de pagina: Zodra je de pagina hebt aangepast met een welkomstbericht, navigatieknoppen of andere elementen, publiceer je deze.
  4. Klaar! Nu is je 404-pagina actief. Als iemand op een ongeldige link op je website klikt, wordt hij automatisch naar deze pagina geleid.

Let op: Deze instructies gelden alleen voor Showit-gebruikers zonder blog. Als je een Showit-abonnement met blogfunctie hebt, hoef je alleen een WordPress 404-pagina te maken.

Aangepaste 404-pagina voor het Showit + blog abbonement.

Heb je een Showit-abonnement met blogfunctie? Dan kun je een aangepaste 404-pagina maken die specifiek is voor je blog. Volg deze stappen:

  1. Maak een nieuwe blogsjabloon: Ga in je Showit-dashboard naar de pagina-editor en klik op de knop “+”. Kies voor “Blogsjabloon toevoegen” en kies vervolgens “Lege Blogsjabloon toevoegen”.
  2. Naam de sjabloon “WordPress 404”: Geef de nieuwe sjabloon de naam “WordPress 404”. Dit helpt Showit de pagina te herkennen als je 404-foutpagina voor je blog.
  3. Stel de WordPress-sjabloon in: Klik op de naam van de WordPress 404-sjabloon en ga vervolgens naar het eigenschappenpaneel aan de rechterkant. Onder het tabblad “Template-info” kies je “404” in de vervolgkeuzelijst “WordPress-sjabloon”.
  4. Pas je 404-pagina aan: Nu kun je je WordPress 404-pagina personaliseren. Voeg een welkomstbericht toe, een opvallende achtergrond en navigatieknoppen die bezoekers terug naar je homepage leiden.

Vergeet niet op opslaan te klikken, en voila! Je hebt nu een aangepaste 404-pagina, gefeliciteerd!

Wil je een goede start maken met je website? Download dan gratis onze website checklist! Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Enkele handige links om je op weg te helpen:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag met het creëren van de perfecte website voor jouw onderneming.

Veel succes!

© 2024 YE ann webdesigns.nl | PRIVACY POLICY | TERMS OF USE 

kvk: 89294432 BTW ID NL004714339B83 gevestigd in Vlissingen

Navigatie