June 1, 2024

Stop met Linktree & maak je eigen Instagram-linkpagina in Showit

Linktree was ooit de heilige graal voor het toevoegen van meerdere links in je Instagram-bio. Maar met de beruchte crash van 2018 (en de vele daarna) is het misschien wel tijd om over te stappen op een betrouwbaardere oplossing.

Waarom zou je Linktree niet meer gebruiken?

 • Onbetrouwbaar: Linktree is geen betrouwbare software. Errors of blackouts kunnen ervoor zorgen dat je Instagram-verkeer stilvalt, wat je absoluut wilt voorkomen.
 • Extra stap: Linktree voegt een extra stap toe aan de customer journey. In plaats van direct naar je website te gaan, moeten bezoekers eerst naar de Linktree-pagina. Dit kan leiden tot minder websitebezoekers en conversies.
 • Geen branding: Linktree biedt minimale brandingopties. Je kunt je website-identiteit niet echt laten doorklinken, wat nadelig is voor je merk.

Maak je eigen Instagram-linkpagina in Showit

Showit biedt een supermakkelijke manier om een Instagram-linkpagina te maken, zonder dat je extra code nodig hebt. Volg deze stappen:

 1. Maak een nieuwe pagina: Ga naar de pagina-editor in Showit en klik op “Nieuwe pagina toevoegen”. Kies voor “Lege pagina” en voeg deze toe aan je site.
 2. Geef de pagina een naam: Noem de pagina “Instagram Links” of iets soortgelijks. Dit helpt Showit de pagina te herkennen als je Instagram-linkpagina.
 3. Voeg knoppen toe: Voeg knoppen toe die linken naar de belangrijkste pagina’s op je website, zoals je blog, contactpagina, webshop, etc. Je kunt ook tekstblokken gebruiken om extra informatie toe te voegen.
 4. Pas de pagina aan: Maak de pagina helemaal naar wens. Voeg je logo toe, gebruik je huisstijlkleuren en lettertypen, en zorg voor een duidelijke lay-out.

Tip: Bekijk je pagina in mobiel-weergave om te zien hoe deze eruitziet op smartphones, waar de meeste mensen Instagram gebruiken.

 1. Voeg de link toe aan je Instagram-bio: Kopieer de URL van je Instagram-linkpagina en plak deze in je Instagram-bio. Nu kunnen bezoekers direct naar je website navigeren via de link in je bio.

Voordelen van je eigen Instagram-linkpagina:

 • Betrouwbaarheid: Je hebt volledige controle over je eigen pagina, dus je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte crashes.
 • Directe websitebezoekers: Bezoekers landen direct op je website, wat de kans op conversies vergroot.
 • Branding: Je kunt je eigen huisstijl toepassen, waardoor je merk consistent blijft.

Klaar! Je hebt nu een Instagram-linkpagina die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en perfect aansluit bij je website. Vergeet niet om je nieuwe pagina te promoten op Instagram en te laten zien aan je volgers!

Wil je een goede start maken met je website? Download dan gratis onze website checklist! Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Enkele handige links om je op weg te helpen:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag met het creëren van de perfecte website voor jouw onderneming.

Veel succes!

© 2024 YE ann webdesigns.nl | PRIVACY POLICY | TERMS OF USE 

kvk: 89294432 BTW ID NL004714339B83 gevestigd in Vlissingen

Navigatie