May 23, 2024

De kosten van het bouwen van een website.

Ben je net gestart met je eigen onderneming (welkom bij de club!), dan weet je vast dat een fantastische website onmisbaar is. Maar je hebt vragen. Zoveel. Vragen. En de vraag die steeds terugkomt naarmate je meer onderzoek doet is: Hoeveel gaat me dit nou eigenlijk kosten?

Het opstarten van je eigen bedrijf vraagt zeker om wat investeringen.

Je tijd, maar ook geld (dat je hopelijk snel weer terugverdient zodra je gloednieuwe website live staat en de verkopen binnenstromen ). Om je te helpen binnen je budget te blijven, hebben we een handige blogpost samengesteld met alle manieren om je website zo snel mogelijk up and running te krijgen, en belangrijker nog, hoeveel het kost om het van de grond te krijgen!

We focussen ons op Showit, want laten we eerlijk zijn, wij vinden dat dit de beste websitebouwer is voor beginnende ondernemers zoals jij. De algemene focus van dit artikel en de kosten van een website zijn echter ook op andere platforms van toepassing. Laten we erin duiken!

Waarom heb je als beginnende ondernemer een website nodig?

In het digitale tijdperk van vandaag is een goed ontworpen website essentieel voor elke beginnende ondernemer. Het geeft je bedrijf legitimiteit, geloofwaardigheid en is cruciaal voor een goede eerste indruk die bezoekers omzet in klanten. Op je website kan jouw doelgroep alles leren over jou, je bedrijf en je aanbod, contact met je opnemen via een contactpagina of link naar je social media en natuurlijk aankopen doen .

Een website biedt je ook een platform om nuttige content te delen, zoals blogposts en recente projecten. Zo laat je jouw expertise zien, bouw je je online presence uit en bereik je potentiële klanten die je anders misschien had gemist. En het allerbeste? Met een website geef je je nieuwe bedrijf een concurrentievoordeel. Je zult versteld staan hoeveel bedrijven nog geen website hebben of dringend nood hebben aan een serieuze update (we zijn allemaal wel eens op zo’n website uit de vroege jaren 2010 terecht gekomen, en dat is nou net niet de indruk die je wil wekken)!

Niet zeker wat je allemaal op je website nodig hebt? Lees dan snel verder.

Wat is Showit en waarom is het zo geweldig voor beginnende ondernemers?

Als je hier nieuw bent, is Showit een platform om websites te bouwen. Maar niet zomaar eentje! Het is een alles-in-een platform, wat betekent dat alles wat je nodig hebt om je website te bouwen voorhanden is (denk aan webshop, blog, portfolio, landingspagina etc.). Dat is geweldig, want je bespaart niet alleen op abonnementskosten voor meerdere platformen, maar bespaar je ook een hoop tijd en energie doordat je niet verschillende websites hoeft te leren gebruiken en met elkaar moet verbinden.

Een andere reden waarom we dol zijn op Showit is de super gebruiksvriendelijke drag-and-drop builder! Iedereen kan met Showit zelf een website bouwen en aanpassen, helemaal zonder codeer ervaring. Showit heeft talloze prachtige, vooraf ontworpen templates en secties die je overal op je website kunt gebruiken. Bovendien is het een van de veiligste websiteplatformen die er is (zich geen zorgen hoeven te maken over veiligheid is toch wel een pluspunt, toch ).

Om al deze redenen is Showit geliefd en heeft het een enorme community van gebruikers die elkaar ondersteunen door het delen van leuke tutorials, tips en hacks (net zoals je op onze blog vindt ). Mocht je toch ergens tegenaan lopen, dan is er ook nog eens een zeer goede klantenservice! Als kleine ondernemer is het goud waard om te weten dat je gemakkelijk hulp kunt krijgen als je die nodig hebt.

Hoeveel kost een website met Showit?

Bij het bouwen van een website zijn er een aantal opties en prijsniveaus waarmee je rekening moet houden:

Een website op maat laten ontwerpen (€€€)

Een website die speciaal voor jou door een professionele webdesigner wordt gemaakt, is de ultieme droom van elke ondernemer. Een website die perfect aansluit op al je zakelijke behoeften en alles heeft wat je ooit voor je bedrijf en merk had kunnen dromen. Maar om deze droom te verwezenlijken, moet je zakelijke portemonnee er wel goed voor staan, want een op maat gemaakte website kan je minstens een paar duizend euro kosten!

Natuurlijk varieert de prijs behoorlijk, afhankelijk van wat je precies nodig hebt van je website (bijvoorbeeld hoeveel pagina’s en extra functies) en de expertise van de webdesigner waarmee je samenwerkt. Een junior designer die net begint met zijn freelance carrière rekent aanzienlijk minder dan een gevestigde professional, maar het vinden van de juiste webdesigner met de juiste balans tussen expertise en designstijl die jij mooi vindt, kan een behoorlijke tijdrovende klus op zich zijn (en we raden het ten zeerste af om de eerste de beste op Fiverr in te huren die je de website van je dromen belooft voor slechts een paar honderd euro ).

Vanwege het forse prijskaartje is een op maat gemaakte website echt een investering en is dit over het algemeen niet de optie die we aanraden voor een kleine onderneming die net start en nog een beetje onzeker is over zijn algehele uitstraling en wat ze precies gaan aanbieden. Om een op maat gemaakte website rendabel te maken, heb je een gevestigde merkidentiteit nodig waarvan je zeker weet dat die de komende tijd niet zal veranderen. Het laatste wat je wilt, is dat je opnieuw een aanzienlijk bedrag moet betalen om je nieuwe website helemaal te laten updaten.

Prijsindicatie op maat gemaakte website: €1.000 tot <€10.000

Zelf je website bouwen (€)

Misschien wel het complete tegenovergestelde van een website op maat laten maken, is het zelf bouwen van je website de meest betaalbare optie in deze lijst. Behalve je tijd, zijn je enige grote kosten je Showit-abonnement en de kosten van je domeinnaam (meer hierover hieronder!). Showit maakt het ongelooflijk eenvoudig om zelf een website te bouwen, en als je ook maar een beetje creativiteit in je hebt, kan het ontwerpen van je eigen website een ongelooflijk leuke en lonende ervaring zijn ‍.

Dat gezegd hebbende, als je misschien niet zo creatief bent of geen eerdere ontwerp ervaring hebt, kan het heel overweldigend en tijdrovend worden om precies te weten wat je op elke pagina moet zetten en waar je het moet plaatsen! Dus tenzij je een duidelijke richting hebt, enthousiast bent om nieuwe vaardigheden te leren en een heleboel tijd hebt, kan het zelf helemaal opnieuw bouwen van een website zonder hulp een beetje lastig worden. Maar als je je er klaar voor voelt, ga er dan zeker voor! Vooral als je een budget hebt!

Prijsindicatie zelfbouw website: €0

Showit Website Templates (€-€€)

Als geen van de vorige opties helemaal goed klinkt voor je nieuwe onderneming, dan zijn website templates misschien wel de perfecte tussenweg! Ontworpen en ontwikkeld door professionele webdesigners (zoals wijzelf), zijn website templates kant-en-klare websites die je volledig kunt aanpassen aan je nieuwe bedrijf. Ze zijn er in alle soorten en maten, voor alle soorten branches, en hebben al alle functies van een goede website ingebouwd (zoals strategische layouts, gecodeerde functies en geoptimaliseerde SEO).

Meestal kosten ze niet meer dan honderd tot een paar honderd euro en zijn website templates een geweldig alternatief voor de hoge prijs van een op maat gemaakte website en het allesverslindende beest dat het is om een website volledig zelf te bouwen. Ze besparen je een hoop tijd en helpen je je website snel en eenvoudig te lanceren, en voor een betaalbare prijs ook nog eens (wat altijd een pluspunt is)!

Showit-templates vs. op maat gemaakte website ontwerp

Hoewel elk template bedrijf zijn eigen proces heeft (vergeet niet je research te doen!), worden website templates doorgaans geleverd met een set gedetailleerde instructies die je alles leren wat je moet weten om ze aan te passen. Dit vereist enige DIY van jouw kant, maar een groot voordeel is dat je in de toekomst updates kunt uitvoeren aan je eigen website, waardoor je een hoop geld bespaart op het inhuren van een professional!

Kant-en-klare website templates

Een kant-en-klare website template omvat een complete, samenhangende website. Het is doorgaans gebaseerd op een fictieve onderneming, zodat je beter kunt visualiseren hoe het voor je eigen bedrijf kan uitpakken, en bevat over het algemeen 4 tot 6 pagina’s, die allemaal zijn ontworpen om dezelfde stijl en branche uit te stralen.

Kant-en-klare website templates zijn een geweldig startpunt als je helemaal opnieuw begint of je bedrijf een grote opknapbeurt geeft, maar het vinden van een template die past bij al je zakelijke behoeften en stijl kan soms een beetje onderzoek vergen! Kant-en-klare templates kunnen in prijs variëren, afhankelijk van wie en waar je ze koopt, maar liggen doorgaans tussen de €100 en €500.

We hebben een breed scala aan kant-en-klare website templates die je hier kunt bekijken!

Andere websitekosten

Showit-abonnement

Net als elke andere websitebouwer moet je een klein bedrag betalen om je website te hosten op Showit. Showit heeft drie abonnements- en prijsniveaus waaruit je kunt kiezen: Showit basic, Showit Basic & Starter Blog, Showit & Advanced blog.

Geen blog? Kies dan het Showit abonnement voor  $19/maand.

Blog op je Showit website? Kies dan:

  • Showit + Basic Blog ( $24/maand): Basis plugins voor SEO, beveiliging, marketing & meer.
  • Showit + Advanced Blog ( $34/maand): Alle WordPress plugins beschikbaar.

Meestal is Basic Blog genoeg:

  • Bevat belangrijke plugins zoals Yoast SEO, Jetpack, Akismet & WP Smush Pro.

Twijfel je? Begin met Basic Blog, later upgraden kan altijd!

Gebruik code yeannwebdesigns bij het afrekenen voor een maand gratis Showit!

Website domeinnaam

Een ander cruciaal element van een website is het domein, ook wel URL genoemd (bijv. https://www.yeannwebdesigns.nl). Als je nog geen domein hebt, kun je deze kopen bij een externe provider zoals Hostnet en deze eenvoudig koppelen aan je Showit-site. Domeinen beginnen doorgaans rond de €15-€40 per jaar, maar kunnen aanzienlijk hoger uitvallen, afhankelijk van een paar factoren zoals populariteit.

Prijsindicatie domeinnaam: €15 tot €50 per jaar

En dat is het!

We hopen dat deze blogpost nuttig was om te beslissen welk type website, van op maat gemaakt ontwerp tot website template, de beste optie kan zijn voor je nieuwe onderneming en je ondernemingsbudget!

Ben je klaar om je droomwebsite te bouwen?

Ga voor een overzicht van onze Showit website templates naar deze pagina

P.S. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Pinterest voor meer tips en inspiratie voor het ontwerpen van websites!

Nog een paar dingen om in gedachten te houden:

  • De kosten die in deze blogpost worden genoemd, zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en keuzes.
  • Er zijn extra kosten waarmee je rekening moet houden, zoals hosting voor je e-mail, marketingtools en stockfoto’s.
  • Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn er veel getalenteerde webdesigners die je kunnen helpen met het bouwen van een website die perfect is voor je bedrijf.

Wil je gelijk goed aan de slag gaan? dan hebben wij een handige gratis website checklist voor je! Je kan hem hier downloaden!

Enkele handige links om je op weg te helpen:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag met het creëren van de perfecte website voor jouw onderneming.

Veel succes!

© 2024 YE ann webdesigns.nl | PRIVACY POLICY | TERMS OF USE 

kvk: 89294432 BTW ID NL004714339B83 gevestigd in Vlissingen

Navigatie