June 8, 2024

Zo maak je een Shopify homepage die converteert.

Wist je dat je homepage de belangrijkste vitrine is van je online winkel? Het is dé plek waar je bezoekers aantrekt en richting een aankoop stuurt. Statistieken liegen er niet om: een bezoeker besteedt gemiddeld slechts 10 tot 20 seconden aan een website. Wil je scoren met je Shopify homepage? Dan moet je die kostbare tijd optimaal benutten.

In deze blog onthullen we alle geheimen van de een converterende Shopify homepage design. We bekijken wat het inhoudt, wat je erop zet, de beste werkwijzen en nog veel meer. Lees snel verder!

Wat is een homepage?

De homepage is de eerste pagina die bezoekers zien als ze jouw domeinnaam bezoeken. Hij bepaalt hoe ze naar je merk kijken en zet de toon voor hun winkelervaring. Een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke homepage is voor webshops dus onmisbaar.

Waarom je een super goede homepage hebt voor jouw Shopify winkel?

Een goed ontworpen homepage verwelkomt bezoekers niet alleen, maar stuurt ze ook richting de acties die jij wil. Denk hierbij aan het ontdekken van producten, aankopen doen of het lezen van je content.

Wat zet je op je Shopify homepage?

De “Above the Fold” sectie Dit is het bovenste gedeelte van je webpagina dat direct te zien is, zonder te scrollen. Het belangrijkste dus! Gebruik deze sectie om de aandacht te grijpen. Communiceer hier kort en krachtig je merk, wat je verkoopt, wie je helpt of waar je voor staat met mooie beelden, pakkende koppen en opvallende call-to-actions (CTA’s) die bezoekers aanzetten om verder te klikken. Een effectieve “above the fold” zet de toon en nodigt uit tot verder kijken.

Pro tip: Het “Overlay effect” is een populair zweef-effect dat niet alleen de leesbaarheid verbetert, maar ook de aandacht vestigt op jouw content. Gebruik dit effect voor je hero banner en zie hoe de conversie omhoog schiet.

 • Video element Een alternatief voor een banner met afbeelding is een video. Deze video’s starten meestal automatisch en zijn vrij kort. In enkele seconden kun je effectief alle productfeatures laten zien.
 • Call-to-action button (CTA-knop) Onthoud dat bezoekers niet direct hoeven te kopen. Gebruik de CTA-knop om ze naar jouw producten of pakketten te leiden met aantrekkelijke aanbiedingen.

Tip: Gebruik opvallende kleuren en verleidelijke teksten zoals “Koop met 20% korting” of “Alleen €1” om klikken naar je CTA-knop te stimuleren.

Best verkochte producten of aanbevolen producten.

Het uitlichten van je bestsellers of aanbevolen producten op de homepage heeft meerdere voordelen. Je toont bezoekers direct je top producten, wekt hun interesse en deelt sociale bewijskracht. Aanbevolen producten of best verkochte producten helpen gebruikers bovendien naar relevante content of aanbiedingen te navigeren, wat de kans op conversie vergroot.

Productcollecties

Door producten in duidelijke collecties of categorieën in te delen, kunnen bezoekers makkelijker rond kijken en items vinden die aansluiten bij hun interesses. Of je nou deelt op producttype, thema of seizoen, speciale collecties helpen gebruikers makkelijker door je assortiment te navigeren, wat leidt tot meer betrokkenheid en conversie. Zorg ervoor dat elke collectie sectie op de homepage visueel aantrekkelijke afbeeldingen heeft en duidelijke knoppen heeft om de collectie verder te bekijken.

Testimonials en sociale bewijskracht

Laat klant testimonials, reviews of sociale bewijskracht zien om bezoekers te overtuigen dat jouw producten of diensten betrouwbaar zijn en gewaardeerd worden. Positieve feedback van tevreden klanten creëert geloofwaardigheid en vertrouwen, waardoor twijfels en bezwaren die conversie kunnen belemmeren, wegvallen. Strategisch geplaatste testimonials op de homepage versterken je merk imago en stimuleren potentiële klanten om actie te ondernemen.

Pro tip: Is de Testimonials sectie te uitgebreid? Maak dan een aparte pagina waar bezoekers naartoe worden geleid om alle testimonials te bekijken.

Blog sectie

Heeft jouw Shopify winkel een blog? Dan kun je door recente blog artikelen op de homepage te plaatsen de betrokkenheid verhogen en waardevolle content aanbieden. De blog sectie is een platform om inzichten, product updates, trends in de branche en andere relevante informatie te delen die waarde toevoegt aan je doelgroep en jou autoriteit geeft. Door je nieuwste blog content te tonen, kun je bezoekers aanmoedigen om je site verder te verkennen en je merk te vestigen als een autoriteit in jouw niche. Vergeet niet dat een blog sectie hier ook kan helpen om de SEO te optimaliseren wat ook weer kan zorgen voor meer bezoekers op jouw website.

Footer

De footer wordt vaak over het hoofd gezien, maar speelt een cruciale rol door gebruikers extra navigatie-opties en essentiële informatie te bieden. Meestal bevat het links naar belangrijke pagina’s zoals contactgegevens, FAQ, verzend- en retourbeleid en algemene voorwaarden. De Shopify footer kan daarnaast social media links, formulieren voor het aanmelden voor nieuwsbrieven en andere widgets bevatten die verdere betrokkenheid met je merk stimuleren. Een goed ontworpen footer verbetert de bruikbaarheid en zorgt ervoor dat bezoekers, waar ze ook op je site zijn, toegang hebben tot belangrijke informatie.

Extra elementen: Announcement bar, Chatbot

Door extra elementen zoals een announcement bar of een chatbot toe te voegen, kun je de functionaliteit en gebruikerservaring van je homepage verder verbeteren. Een announcement bar stelt je in staat om belangrijke berichten, promoties of aankondigingen te communiceren met bezoekers. Een chatbot biedt real-time hulp en ondersteuning, beantwoordt vragen van klanten en leidt gebruikers naar relevante producten of informatie. Deze extra functies kunnen de betrokkenheid verhogen, de communicatie stroomlijnen en uiteindelijk leiden tot hogere conversieratio’s op je Shopify winkel.

De beste strategie voor een effectief Shopify homepage design

Het creëren van een aantrekkelijke en op conversie gerichte Shopify homepage vereist het naleven van bepaalde beste werkwijzen. Laten we enkele essentiële strategieën bekijken:

 • Stel een duidelijk doel voor bezoekers wanneer ze op je homepage landen: Bepaal het primaire doel dat je wilt dat bezoekers bereiken, of dat nu een aankoop is, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het verkennen van specifieke productcategorieën. Stem je homepage design en content af op het leiden van gebruikers naar het behalen van dat doel.
 • Branding in elk element: Consistentie is essentieel om je merkidentiteit te versterken en merkherkenning te creëren. Zorg dat je logo, kleurenpalet, typografie en merkboodschap in de hele homepage het zelfde is zodat ​klanten vertrouwen krijgen.
 • Zorg ervoor dat de pagina SEO-geoptimaliseerd en gebruiksvriendelijk is: Wist je dat meer dan 23,6% van de product zoekopdrachten op Google beginnen? SEO is dus een must-have bij het ontwerpen van een homepage. Optimaliseer je homepage voor zoekmachines door relevante keywords en beschrijvende metatags toe te voegen. Tegelijkertijd moet je prioriteit geven aan de gebruikerservaring door je webshop te ontwerpen voor makkelijke navigatie, snelle laadtijden en mobile responsieve layouts.
 • Ontwerp visueel aantrekkelijke banners: Trek de aandacht met afbeeldingen van hoge kwaliteit, pakkende koppen en duidelijke calls-to-action (CTA’s) in je homepage banners. Gebruik visueel aantrekkelijke beelden die resoneren met je doelgroep en je unieke selling points effectief communiceren.
 • Vermijd tekstwanden: Houd content beknopt en scanbaar om te voorkomen dat bezoekers overweldigd worden door te veel tekst. Gebruik opsommingstekens, koppen en multimedia elementen om content op te delen en te vergemakkelijken. Dit verbetert ook de gebruikerservaring en optimaliseert je SEO.
 • Maak gebruik van white space: Te veel elementen op je homepage kunnen rommelig en overweldigend overkomen. Gebruik white space strategisch om je content te laten ademen, de focus te richten op belangrijke elementen en een visueel aantrekkelijke lay-out te creëren.
 • Optimaliseer voor mobiele apparaten: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om online te winkelen. Zorg ervoor dat je homepage (en natuurijk de gehele webshop) responsive is en optimaal presteert op alle schermformaten, van smartphones tot desktops.
 • Test en optimaliseer voortdurend: De beste homepage designs zijn gebaseerd op data en gebruikersfeedback. Gebruik tools voor analyse om het gedrag van bezoekers te volgen en te zien welke elementen het beste presteren. Maak op basis van deze inzichten kleine aanpassingen en optimaliseer je homepage continu om de conversie te verhogen.

Conclusie: Een goede Shopify homepage is een krachtig hulpmiddel om bezoekers aan te trekken en te converteren tot loyale klanten.

Bonus tips:

 • Gebruik video om je producten en verhaal tot leven te brengen.
 • Voeg een pop-up toe om bezoekers te abonneren op je e-maillijst.
 • Bied gratis verzending of andere incentives aan om conversies te stimuleren.
 • Maak gebruik van sociale media om je homepage te promoten.

Start vandaag nog met verkopen op Shopify voor €1!

Enkele handige links om je op weg te helpen:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag met het creëren van de perfecte webshop voor jouw onderneming.

Veel succes!

© 2024 YE ann webdesigns.nl | PRIVACY POLICY | TERMS OF USE 

kvk: 89294432 BTW ID NL004714339B83 gevestigd in Vlissingen

Navigatie